ELÄMÄ VOITTAA

 

Hiljainen viikko kuljettaa meitä kohti pääsiäisen suurta juhlaa. Elämä voittaa. Talven jälkeen koittaa kevät ja lumet sekä routa sulavat. Kuolleelta näyttävästä maasta versookin uusi elämä täynnä mahdollisuuksia ja uusia alkuja. Pääsiäisen ilosanoma on, että "Miksi etsitte elävää kuolleiden joukosta? Ei hän ole täällä, hän on noussut kuolleista" (Luuk. 24:5-6).

 

Kristittyjen merkki, risti onkin siunauksen ja uuden elämän merkki. Kristittyinä me olemmekin ristittyjä eli siunattuja uuden elämän ja Jumalan mahdollisuuksien ihmisiä. Siksi onkin hyvin kaunista, kun jo ihan pienen vauvan kasvoihin ja rintaan piirretään kastehetkellä ristin merkki. Tuo merkki on maailmankaikkeuden vahvin merkki. Se julistaa meille, että mikään mahti maailmassa eikä maailmankaikkeudessa voi koskaan kadottaa Jumalan luota tuota ristittyä ihmistä, jos ihminen vain itse suostuu tähän. Jumala kyllä aina uskoo meihin, vaikka meidän uskomme usein horjuukin. Meille riittää se, että edes tahdotaan ja halutaan Jumalan suuntaan. Jumala kyllä hoitaa loput!

 

Rukous on avain Jumalan oviin. siellä missä on äänetöntä tai ääneen lausuttua rukousta tai edes rukouksen asennetta, siellä avautuu Jumalan ovia sinne, missä ihminen näkee vain umpikujia. Annetaan siis Jumalan valon loistaa meistä ja koskettaa vastaantulijoita. Rakkaus ja ystävyys ovat kuin kevätauringon säteitä: ne synnyttävät ympärilleen elämän, toivon ja rohkeuden kukkasia.

 

Tervetuloa  Pääsiäinen ja Elämä!  

 

Kaunista Kevättalven ja pääsiäiseen valmistautumisen aikaa Sinulle ja läheisillesi  

 

Toivoen  KirkkoHarri ja koko Vesilahden seurakunnan väki

 

Rakas Jumala, kiitos tästä uudesta päivästä. Ihan tavallisesta ihmisen kokoisesta ja näköisestä päivästä. Se voi olla jonkin uuden vaiheen ensimmäinen päivä tai ehkä jonkin loppuun eletyn vaiheen viimeinen päivä. Kiitos, että Sinä Jumala avaat uusia ovia ja mahdollisuuksia sinne, missä itse en niitä näe. Siunaa tämä uusien alkujen ja mahdollisuuksien päivä.