Kastepäivä eli ristiäiset

Pyhä kaste on kristillisen kirkon perusta. Kaste voidaan toimittaa kirkossa, kodissa tai muussa sopivassa paikassa. Lapsi tulee kastaa ennen kahden kuukauden ikää. Kasteesta voi sopia soittamalla kirkkoherranvirastoon. Halutessaan voi ottaa yhteyttä myös suoraan pappiin. Ennen kastetta pappi käy toimituskeskustelun vanhempien kanssa joko kotona, seurakunnan tiloissa tai muulla tavalla.

Vanhemmilla ja muulla juhlaväellä on mahdollisuus osallistua kastetoimituksessa esim.  rukouksiin ja tekstinlukuun. Niistä sovitaan kastepapin kanssa.

Kasteesta ilmoitetaan kirkossa jumalanpalveluksessa noin viikon kuluttua kasteesta ja samalla rukoillaan lapsen ja hänen läheistensä puolesta. Sen jälkeen kasteesta ilmoitetaan lehden kirkollisissa ilmoituksissa ja seurakunnan nettisivulla. Tästä sovitaan yhdessä vanhempien kanssa
Käsin neulottuja vauvan tossuja ja sukkia.
Vesilahden seurakunna vapaaehtoiset kutovat tossut jokaiselle kastettavalle pienokaiselle.