Mikä on virkatodistus?

Virkatodistus tarvitaan esim. perunkirjoitusta varten tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta. Seurakunnat antavat jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu.

Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa.

Kuva vanhan kirkonkirjan sivulta, kaunista vanhaa mustekynällä tehtyä kaunokirjoitusta.
Sukututkimusta on mahdollista tehdä itsenäisesti yli 100 vuotta vanhoista tiedostoista.

Vesilahtelaisten virkatodistusten ja sukuselvitysten tilaaminen 1.10.2020 alkaen

Tilaa virkatodistus soittamalla Tampereen aluekeskusrekisteriin.

Virkatodistus ja sukuselvitys perunkirjoitusta varten tilataan Tampereen aluekeskusrekisteristä oheisen linkin kautta tai soittamalla:
puh. 03  2190 700 arkisin klo 9–15. Muut Tampereen aluekeskusrekisterin yhteystiedot löytyvät Tampereen seurakuntien sivulta.