sinustako seurakuntapäättäjä kuva kirkon materiaaleista

Seurakuntavaalit 2022

Vuoden 2022 seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022 ja ennakkoäänestys 8.-12.11.2022.

Seurakuntavaaleissa valitaan Vesilahden seurakunnan kirkkovaltuustoon 15 jäsentä tulevalle nelivuoitiskaudelle 2023 - 2026.

Tällä hetkellä voidaan vaaleihin jo valmistautua miettimällä oaa ehdokkuuttaan vaaleissa. Haluaisitko sinä olla päättämässä seurakunnan asioista? Ehdotkaslistoja kerätään paraikaa eli jos olisit halukas vaikuttamaan päätöksiin ja toimintaan täällä Vesilahdessa seurakunnassa, niin nyt siihen tarjoutuisi loistava mahdollisuus.

Vaalikelpoisuus tarkoittaa kelpoisuutta olla ehdokkaana seurakunnan kirkkovaltuustoon. Vaalikelpoinen seurakunnan luottamustoimeen on 18 vuotta täyttänyt seurakunnan konfirmoitu jäsen, joka ei ole vajaavaltainen. Vaalikelpoisuusiän on seurakuntavaaleissa täytyttävä viimeistään vaalipäivänä eli 20.11.2022. (KL 23:2,1).

Asettumalla ehdokkaaksi omassa seurakunnassasi ja äänestämällä voit vaikuttaa. Äänestää voivat kaikki seurakunnan 16 vuotta täyttäneet jäsenet.

Tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä (avautuu uuteen ikkunaan)  pääset katsomaan tilastotietoja edellisistä, vuoden 2018 seurakuntavaaleista kirkon tilastokeskuksen verkkosivulta.

VESILAHDEN SEURAKUNNAN VAALIKUULUTUKSET:

Ehdokasasettelua koskeva kuulutus

Äänioikeutettujen luetteloa koskeva kuulutus

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022

Kirkkoherra

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!

seurakuntavaalien banneri: uskottu toivottu rakastettu -tekstillä