Taloudellinen apu ja tuki

Talousongelmissa tulee ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakonia auttaa kaikkia ihmisiä, myös kirkkoon kuulumattomia. Voit hakea apua soittamalla suoraan diakoniatyöntekijälle. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Voit varata ajan Kelan palvelupisteeseen tai puhelinpalveluun. Varaa aika etenkin silloin, kun elämäntilanteesi muuttuu ja tarvitset neuvoa Kelan tukien hakemisessa etkä löydä tarvitsemaasi tietoa esimerkiksi Kelan verkkosivuilta. 

Jos et voi hakea perustoimeentulotukea verkossa tai lomakkeella, voit hakea tukea suullisesti. Ota silloin yhteyttä Kelan palvelunumeroon 020 692 207 avoinna 9-16 . Ajanvarauksen voit tehdä www.kela.fi/ajanvaraus tai käymällä Kelan palvelupisteeseessä: Lempäälän Kela, Tampereentie 12, 37500. Avoinna ke-pe 9-12.  

 

Linkki sosiaalitoimeen: https://www.pirkkala.fi/palvelut/sosiaalipalvelut/toimeentuloturva/ 

Kun asioit taloushuolissa, ota mukaasi kaikki mahdolliset tositteet taloudellisesta tilanteestasi sekä tuloista että menoista. Se nopeuttaa asioidesi hoitamista.

Yhteydenottolomake
Lomakkeen lähettäminen epäonnistui! Tarkasta, että olet syöttänyt kaikki lomakkeella pyydetyt tiedot.
Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Tietosuojasta

Mikäli lomakkeella kerätään henkilötietoja, huomioidaan siinä EU:n yleinen tietosuoja-asetus. Jos kerätyt henkilötiedot koskevat alle 13-vuotiasta henkilöä, tulee tietojen antajana olla hänen huoltajansa. Tietosuojaseloste löytyy verkkosivun alatunnisteessa olevan linkin kautta.