Rippikoululaiset odottavat sakastissa ennen konfirmaatiota.

Mikä ihmeen rippikoulu?

Rippikoulussa ollaan monin tavoin ihmeiden äärellä. Kristinuskossa on kyse suuresta ihmeestä, Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Rippikoulukin on oikeastaan ihme, joka toteutuu Jumalan työnä ja ihmisten välityksellä yhä uudelleen. Se ihme sisältää lukemattomia tarinoita siitä, miten usko elävään Luojaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen vahvistuu, uudistuu, syntyy ja näkyy nuorten elämässä. Rippikoulussa kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, tehdään ja koetaan monenlaista yhdessä sekä ihmetellään elämää, Jumalan töitä ja omaa olemassaoloa Jumalan luomana: ”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä.” (Ps. 139:14) Rippikoulu on usein kokemus, jota voi muistella vuosienkin jälkeen.

Ripari käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on 6 kuukautta kestävä yhteinen matka. Siihen kuuluu yhteisiä tapaamisia, itsenäistä opiskelua, jumalanpalveluksia, nuorteniltoja, festarit sekä leiri tai muu lähijakso. Vesilahdessa rippikoulut alkavat lokakuun viimeisenä sunnuntaina.
Rippikoulun voi käydä, vaikkei olisikaan seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kuitenkin kastetta ja kirkkoon liittymistä. Mahdollinen kaste järjestetään rippikoulun aikana nuoren ja huoltajien valitsemana ajankohtana.

Seurakuntapastori

Soila on seurakuntapastori, joka vastaa pääasiassa rippikouluasioista. Myös kaikenlaiset vapaaehtoiset ja lähetystyö ovat lähellä sydäntä ja kuuluvat työnkuvaan.

Kirkkoherra

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!

Nuorisotyönohjaaja

Merja on seurakunnan nuorisotyönohjaaja, joka opettaa Raamattua, rukoilee ja puuhailee koululaisten ja nuorten kanssa.  Merjan löytää varmimmin perjantai-iltaisin nuortenillasta tai riparitapaamisista.

Vuoden erikoistapahtumia ovat kymppisynttärit  ja retket Tubeconiin ja MNF:ään.