Rippikoululaiset odottavat sakastissa ennen konfirmaatiota.

Mikä ihmeen rippikoulu?

Rippikoulussa ollaan monin tavoin ihmeiden äärellä. Kristinuskossa on kyse suuresta ihmeestä, Jumalan rakkaudesta ihmisiä kohtaan. Rippikoulukin on oikeastaan ihme. Se ihme sisältää lukemattomia tarinoita. Tarinoita siitä, miten usko Luojaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen näkyy nuorten elämässä. Rippikoulussa kiitetään ja rukoillaan Jumalaa. Siellä tehdään ja koetaan monenlaista yhdessä. Siellä myös ihmetellään elämää, Jumalan töitä ja omaa olemassaoloa Jumalan luomana. ”Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä” (Ps. 139:14). Rippikoulu on usein kokemus, jota voi muistella vuosienkin jälkeen.


Rippikoulu käydään useimmiten sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on noin 6 kuukautta kestävä yhteinen matka. Siihen kuuluu yhteisiä tapaamisia, jumalanpalveluksia ja nuorteniltoja. Rippikoulussa osallistutaan festareille sekä leirille tai muuhun lähijaksoon. Rippikoulussa on myös itsenäistä opiskelua. Vesilahdessa rippikoulut alkavat lokakuun viimeisenä sunnuntaina.  


Rippikoulun voi käydä, vaikkei olisikaan seurakunnan jäsen. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kuitenkin kastetta ja kirkkoon liittymistä. Mahdollinen kaste järjestetään rippikoulun aikana nuoren ja huoltajien valitsemana ajankohtana.

Kuvassa on vuoden 2021 rippikoulut  taulukkomuodossa.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!

Nuorisotyönohjaaja

Merja on seurakunnan nuorisotyönohjaaja, joka opettaa Raamattua, rukoilee ja puuhailee koululaisten ja nuorten kanssa.  Merjan löytää varmimmin perjantai-iltaisin nuortenillasta tai riparitapaamisista.

 

Vuoden erikoistapahtumia ovat kymppisynttärit  ja retket Tubeconiin ja MNF:ään.

Seurakuntapastori
Pappila
 

Olen Vesilahden uusi pappi ja Kaisan sijainen. Vastuualueeni on rippikoulutyö, mutta haluan olla tukenasi kaikenlaisissa elämän vaiheissa! Kanssani voi jutella Jumalan todellisuudesta, arkisista asioista tai mistä tahansa siltä väliltä.

Asun Tampereella, ja ajelen sieltä aina hyvillä mielin kauniiseen Vesilahteen.