Vesilahden seurakunnan logo ja motto: arjessa ja pyhässä.

Lasten ja perheiden viikkotoiminta

Päiväkerho

Päivakerho 3-5 -vuotiaille keskiviikkoisin klo 9.30-11.30 alkaen 1.9. Tiedustelut perhediakoni Tiina Hiltunen.

Perhekerhot  (Koronarajoitusten vuoksi perhekerhoihin on ennakkoilmoittautuminen. Mukaan mahtuu 16 osallistujaa, lapset mukaanlukien. Sylivauvoja ei lasketa osallistujamäärään. Ilmoittautuminen vielä vaikka samana aamunen tekstiviestillä tai whattasppilla.

Narvan kyläkirkon perhekerhon osalta Kaisalle p. 050 307 8147
Pappilan perhekerhon osalta Tiinalle, 040 511 2444

• Torstaisin klo 9.30-12 Narvan kyläkirkossa
  • Torstaisin klo 9.30-12 Pappilassa

Tiedustelut (päiväkerhot & perhekerhot): Perhediakoni Tiina Hiltunen

Avoin varhaiskasvatus Vesilahdessa

• Perjantai (parillliset viikot) Narvan markkina-alueen kodalla klo 9-11.30 (Ylänarvantie 108)
  • Perjantai (parittomat viikot) Pappilan pihapiirissä klo 9-11.30
  • Korona-tilanteen vuoksi kokoonnumme toistaiseksi ulkoilun merkeissä ja omin eväin. Pappilalla meillä on käytössä sisä-WC ja keittiö. Kodalla on ulko-WC, mutta ei juoksevaa vettä.

Yhteistyössä Vesilahden kunnan varhaiskasvatuksen ja Vesilahden MLL:n kanssa.

Tiedustelut (avoin varhaiskasvatus):
Pirjo Honkanen/ Vesilahden kunnan varhaiskasvatus, Tiina Hiltunen/ Vesilahden seurakunta

Muutokset ovat mahdollisia, seuraa ilmoitteluamme.

Perhetyön arjessa tärkeimmät työmuodot ovat viikottain kokoontuvat päivä- & perhekerhot

Vesilahden seurakunnassa tehtävä perhetyö on lapsen ja perheen laaja-alaista hyvinvointia tukevaa toimintaa. Jumalan rakkaus ja kristillinen ihmiskäsitys ovat kaiken toimintamme perustana. Lapsilähtöisyys, mahdollisuus vapaaseen leikkiin, kiireettömyys ja luovuus ja ovat tärkeässä osassa kerhoissa ja tapahtumissa.

Vesilahden seurakunnassa haluamme mahdollistaa sen, että lapsi ja hänen perheensä löytävät oman paikkansa seurakunnassa. Tervetuloa mukaan kirkkoon, kerhoihin ja tapahtumiin juuri sellaisina kuin olette. Haluamme olla lasten ja perheiden tukena sekä arjen elämässä että koko perheen hengellisessä kasvussa.

Perhejumalanpalvelukset on suunniteltu sekä kestoltaan että rakenteeltaan sellaisiksi, että myös pienet perheenjäsenet jaksavat olla niissä mukana.

Perhetyö järjestää tapahtumia pitkin vuotta, erityisesti sekä kalenterivuoden että kirkkovuoden juhla-aikoina. Järjestämme myös 4-vuotissynttärit kaikille saman vuoden aikana neljä vuotta täyttäville lapsille.

Pojat rakentelevat legoilla päiväkerhossa.

Perhediakoni (Osa-aikatyössä)

Teen työtä osa-aikaisesti ja työpäiviäni ovat tiistai, keskiviikko ja torstai.

Työhöni kuuluu päivä- ja perhekerhojen ohjaaminen, sekä retkien ja erilaisten tapahtumien järjestäminen perheille. Olen seurakunnan työntekijänä myös avoimen varhaiskasvatuksen ryhmissä (Pikku-Peurat ja Pikku-Peipot), jotka kokoontuvat keskiviikkoisin vuoroin Narvassa ja Kirkonkylällä. Voit ottaa minuun yhteyttä missä tahansa elämääsi liittyvässä asiassa, joka mietityttää sinua. Tavataan, ja mietitään yhdessä ratkaisuja tilanteeseen. Joskus auttaa jo se, että joku kuuntelee ja kuulee huolesi. Omat ajatukset selkiytyvät, kun ne saa ääneen puhua toiselle.

Minnan työpiste, diakoniatoimisto on seurakuntatalolla, Rautialantie 213

Minna on diakoni ja RE-sielunhoitoterapeutti. Minnan tavoittaa olopäiviltä, Topi-ryhmän kanssa touhuamasta sekä Pappilasta kerhoista. Minna hoitaa myös diakonia-avustuksia, on kriisityössä mukana sekä tekee kotikäyntejä. Jos tarvitset apua tai tukea elämän eri haasteissa, niin ota rohkeasti yhteyttä Minnaan.

Seurakuntapastori

Olen rippikoulun työalavastaava ja kasvatuksen seurakuntapastori. Pidän perhekerhoa Narvassa. Minua siis näkee melkein kaikessa rippikouluun liittyvässä, monissa perheiden jutuissa ja nuorten illoissakin olen säännöllisesti paikalla.

Lapsena olin sitä mieltä, että Vesilahdessa paistaa aina aurinko. Nyt myöhemmin olen huomannut, että näin ei ihan aina ole. Vesilahdessa on hyvä olla. Sukuni on Nielenkylästä ja muun muassa Narvan markkinoilla olen ollut ihan pikkutytöstä lähtien. Asun perheeni kanssa Akaan Kylmäkoskella, pidämme siellä lypsykarjaa.

Tykkään leireillä ja pidän yhteisestä tekemisestä. Olen hyvä lukemaan satuja ja leikkimään legoilla, toki papin työt sujuvat luontevasti. Onneksi näissä kaikissa asioissa Jumala on mukana!

Harrin tavoitat parhaiten kirkkoherranvirastosta, Pappilasta, Pappilantie 1

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!