Vesilahden seurakunnan logo ja motto: arjessa ja pyhässä.

Lasten ja perheiden viikkotoiminta

 

Päiväkerho

Tiistaisin klo 9.30 -12 Pappilassa (3-5 -vuotiaat). Ilmoittautuminen ja tiedustelut perhediakoni Tiina Hiltunen.

 

Avoimet perhekerhot

Tiedustelut (päiväkerhot & perhekerhot): Perhediakoni Tiina Hiltunen

Korona-rajoitusten vuoksi perhekerhot eivät voi toistaiseksi kokoontua.

 

Avoin varhaiskasvatus Vesilahdessa

  • Perjantai (parillliset viikot) Narvan kyläkirkon pihassa klo 9.30-11.30
  • Perjantai (parittomat viikot) Pappilan pihapiirissä klo 9.30-11.30
  • Korona-tilanteen vuoksi kokoonnumme toistaiseksi ulkoilun merkeissä ja omin eväin. Sekä kyläkirkolla että Pappilalla meillä on käytössä sisä-WC ja keittiö.

Yhteistyössä Vesilahden kunnan varhaiskasvatuksen ja Vesilahden MLL:n kanssa.

Tiedustelut (avoin varhaiskasvatus): 
Pirjo Honkanen/ Vesilahden kunnan varhaiskasvatus, Tiina Hiltunen/ Vesilahden seurakunta

Muutokset ovat mahdollisia, seuraa ilmoitteluamme.

 

Perhetyön arjessa tärkeimmät työmuodot ovat viikottain kokoontuvat päivä- & perhekerhot

Vesilahden seurakunnassa tehtävä perhetyö on lapsen ja perheen laaja-alaista hyvinvointia tukevaa toimintaa. Jumalan rakkaus ja kristillinen ihmiskäsitys ovat kaiken toimintamme perustana. Lapsilähtöisyys, mahdollisuus vapaaseen leikkiin, kiireettömyys ja luovuus ja ovat tärkeässä osassa kerhoissa ja tapahtumissa.

Vesilahden seurakunnassa haluamme mahdollistaa sen, että lapsi ja hänen perheensä löytävät oman paikkansa seurakunnassa. Tervetuloa mukaan kirkkoon, kerhoihin ja tapahtumiin juuri sellaisina kuin olette. Haluamme olla lasten ja perheiden tukena sekä arjen elämässä että koko perheen hengellisessä kasvussa.

Perhejumalanpalvelukset on suunniteltu sekä kestoltaan että rakenteeltaan sellaisiksi, että myös pienet perheenjäsenet jaksavat olla niissä mukana.

Perhetyö järjestää tapahtumia pitkin vuotta, erityisesti sekä kalenterivuoden että kirkkovuoden juhla-aikoina. Järjestämme myös 4-vuotissynttärit kaikille saman vuoden aikana neljä vuotta täyttäville lapsille (Korona-rajoitusten vuoksi 4-vuotissynttäreitä ei voitu järjestää 2020, kuluvana vuonna järjestämme juhlat sekä viime että tänä vuonna neljä täyttäville, mikäli kokoontumisrajoituksia puretaan).

YouTube-video
Pojat rakentelevat legoilla päiväkerhossa.

Ota yhteyttä

Perhediakoni (Osa-aikatyössä)

Teen työtä osa-aikaisesti ja työpäiviäni ovat tiistai, keskiviikko ja torstai.

Työhöni kuuluu päivä- ja perhekerhojen ohjaaminen, sekä retkien ja erilaisten tapahtumien järjestäminen perheille. Olen seurakunnan työntekijänä myös avoimen varhaiskasvatuksen ryhmissä (Pikku-Peurat ja Pikku-Peipot), jotka kokoontuvat keskiviikkoisin vuoroin Narvassa ja Kirkonkylällä. Voit ottaa minuun yhteyttä missä tahansa elämääsi liittyvässä asiassa, joka mietityttää sinua. Tavataan, ja mietitään yhdessä ratkaisuja tilanteeseen. Joskus auttaa jo se, että joku kuuntelee ja kuulee huolesi. Omat ajatukset selkiytyvät, kun ne saa ääneen puhua toiselle.

 

Diakoni

Minnan työpiste, diakoniatoimisto on seurakuntatalolla, Rautialantie 213

Minna on diakoni ja RE-sielunhoitoterapeutti. Minnan tavoittaa olopäiviltä, Topi-ryhmän kanssa touhuamasta sekä Pappilasta kerhoista. Minna hoitaa myös diakonia-avustuksia, on kriisityössä mukana sekä tekee kotikäyntejä. Jos tarvitset apua tai tukea elämän eri haasteissa, niin ota rohkeasti yhteyttä Minnaan.

Kirkkoherra

Harrin tavoitat parhaiten kirkkoherranvirastosta, Pappilasta, Pappilantie 1

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!