Vesilahden seurakunnan logo ja motto: arjessa ja pyhässä.

Lasten ja perheiden viikkotoiminta

Perhetyön arjessa tärkeimmät työmuodot ovat viikottain kokoontuvat päivä- & perhekerhot

Vesilahden seurakunnassa tehtävä perhetyö on lapsen ja perheen laaja-alaista hyvinvointia tukevaa toimintaa. Jumalan rakkaus ja kristillinen ihmiskäsitys ovat kaiken toimintamme perustana. Lapsilähtöisyys, mahdollisuus vapaaseen leikkiin, kiireettömyys ja luovuus ja ovat tärkeässä osassa kerhoissa ja tapahtumissa.

Vesilahden seurakunnassa haluamme mahdollistaa sen, että lapsi ja hänen perheensä löytävät oman paikkansa seurakunnassa. Tervetuloa mukaan kirkkoon, kerhoihin ja tapahtumiin juuri sellaisina kuin olette. Haluamme olla lasten ja perheiden tukena arjen elämässä ja koko perheen hengellisessä kasvussa.

Perhejumalanpalvelukset on suunniteltu sekä kestoltaan että rakenteeltaan sellaisiksi, että myös pienet perheenjäsenet jaksavat olla niissä mukana.

Perhetyö järjestää tapahtumia pitkin vuotta, erityisesti sekä kalenterivuoden että kirkkovuoden juhla-aikoina. Järjestämme myös 4-vuotissynttärit kaikille saman vuoden aikana neljä vuotta täyttäville lapsille.

 

Päivakerho 3-5 -vuotiaille on tauolla vuoden 2022 loppuun saakka. Tiedotamme päiväkerhon tilanteesta vuoden 2023 alussa.

 

Perhekerhot kokoontuvat torstaisin klo 9.30-12 sekä kirkonkylällä Pappilassa (Pappilantie 1) että  Narvan kyläkirkolla (Ketolantie 4). Kerhossa tapaat toisia vanhempia ja lapsilla on leikkiseuraa. Seurustelun ja leikin lisäksi kerhon ohjelmassa on pieni hartaushetki, välipalatarjoilu ja välillä askartelua, musisointia ja muuta kivaa tekemistä. Olet lämpimästi tervetullut!

 

Kevään 2023 ohjelma

 

Pappila

Kyläkirkko

19.1.

PERUTTU

PERUTTU

26.1.

Kevään kerhokauden aloitus

Kevään kerhokauden aloitus

2.2.

Talvista puuhaa

Talvista puuhaa

9.2.

Ystävänpäiväaskartelu

Ystävänpäiväaskartelu

16.2.

Laskiaispullia

Laskiaispullia

23.2.

Pelejä ja leikkejä

Pelejä ja leikkejä

9.3.

Vesivärimaalausta

Arkienkeleiden hierontaa

16.3.

Arkienkeleiden hierontaa

Vesivärimaalausta

23.3.

Musiikkihetki

Musiikkihetki

30.3.

Askarrellaan virpomavitsoja

Askarrellaan virpomavitsoja

13.4.

Muovaillaan

Vierailija kirjastosta

20.4.

Vierailija kirjastosta

Muovaillaan

27.4.

Vappuhulinaa

Vappuhulinaa

4.5.

Kukkien sidontaa

Kukkien sidontaa

11.5.

Äitienpäiväaskartelu

Äitienpäiväaskartelu

25.5.

Ohjelmaa ulkona

Ohjelmaa ulkona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Perhekerhojen osalta lisätietoja Sarilta, 040 511 2444

 

 

 

YouTube-video
Pojat rakentelevat legoilla päiväkerhossa.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, virkavapaalla 17.8.2024 asti.

 

Olen rippikoulun työalavastaava ja kasvatuksen seurakuntapastori. Pidän perhekerhoa Narvassa. Minua siis näkee melkein kaikessa rippikouluun liittyvässä, monissa perheiden jutuissa ja nuorten illoissakin olen säännöllisesti paikalla.

Lapsena olin sitä mieltä, että Vesilahdessa paistaa aina aurinko. Nyt myöhemmin olen huomannut, että näin ei ihan aina ole. Vesilahdessa on hyvä olla. Sukuni on Niemenkylästä ja muun muassa Narvan markkinoilla olen ollut ihan pikkutytöstä lähtien. Asun perheeni kanssa Akaan Kylmäkoskella, pidämme siellä lypsykarjaa.

Tykkään leireillä ja pidän yhteisestä tekemisestä. Olen hyvä lukemaan satuja ja leikkimään legoilla, toki papin työt sujuvat luontevasti. Onneksi näissä kaikissa asioissa Jumala on mukana!

Diakoni

Minnan työpiste, diakoniatoimisto on seurakuntatalolla, Rautialantie 213

Minna on diakoni ja RE-sielunhoitoterapeutti. Minnan tavoittaa olopäiviltä, Topi-ryhmän kanssa touhuamasta sekä Pappilasta kerhoista. Minna hoitaa myös diakonia-avustuksia, on kriisityössä mukana sekä tekee kotikäyntejä. Jos tarvitset apua tai tukea elämän eri haasteissa, niin ota rohkeasti yhteyttä Minnaan.

Kirkkoherra

Harrin tavoitat parhaiten kirkkoherranvirastosta, Pappilasta, Pappilantie 1

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!