erivärisiä kyniä ja virsikirja pöydällä.

Isoskoulutus

Ensimmäisen vuoden isoskoulutuksen aikana koulututtavat oppivat seuraavia perustietoja ja taitoja:

Raamatun tuntemusta, ryhmän ohjaamisen taitoja, leikin ohjaamista, vuorovaikutustaitoja, hartauden suunnittelua ja pitämistä, raamatturyhmän vetämistältaohjelman suunnittelua ja toteuttamista, läsnäolon taitoa sekä lasten, nuorten ja iäkkäiden kohtaamista. Lisäksi 1.Isoskoutusvuoden aikana koulutettavien tulisi miettiä ja tutustua: Kristittynä elämiseen - Gospelmusiikkiin - Seurakunnan toimintaan - Itseensä isostehtävässä - Seurakunnan diakoniatyöhön

2. vuoden isoskoulutus perustuu NUISKUun, Nuorten ihmissuhdetaitojen kurssiin.

Kurssilla käydään läpi Nuiskun asiat; mm. itsetuntemusta, uusiin ihmisiin tutustumista, vaikeiden asioiden esille ottamista, omasta puolestaan puhumista, neuvomista ja kuuntelemisen taitoja. Tästä kurssista saa useimmissa lukioissa myös kurssimerkinnän. Yhteistyössä Lempäälän seurakunnan kanssa Hopella.

K-18 Vastuunkantajakoulutus, ISKOX

Ohjaa nuoria toimimaan isosten isosena rippileireillä sekä löytämään tehtäviä ja paikkansa  sekä vaativampaa vastuunkantoa 18-vuotta täyttäneenä seurakunnassa.

Kurssilla käydään läpi rippikoulun arkeen littyviä taitoja, kuten vaativan ryhmän ohjausta, erilaisia ryhmän hallintapoja, omien vahvuuksien ja kasvukohtien tunnistamista. Perehdytään seurakunnan hallintoon sekä annetaan messuavustajakoulutusta.  Pohditaan, mitä täysi-ikäisyys tuo mukanaan toimintaan. Harjoitellaan vastuunkantamista erilaisissa tilanteissa. Pysähdytään miettimään omaa vakaumusta ja sitoutumista.

Haku isoseksi vuodelle 2023 on alkanut!

Isoshakemuksia löydät eri tiedostomuotoisina tästä (word) ja tästä (pdf)

Voit joko tulostaa paperille ja täyttää käsin tai ladata omalle tietokoneelle ja täyttää käsin. Saat tulostettuja hakulomakkeita myös Sarilta ja Maaritilta.

Muistathan, että rippikoulun isosuus edellyttää vähintään kahteen nuorteniltaan osallistumista ennen isostehtävää rippikoulussa. Nuortenillat voi käydä myös isoshaun ja leirijakson välissä. 

Haku päättyy viikolla 44, perjantaina 4.11. klo 23.55.

 

Isosten tehtävään siunaaminen 27.11.2022 Vesilahden kirkossa klo 10 alkavassa jumalanpalveluksessa.

 

nuoret ympyrässä kisailevat pibgispallonpuhallus-leikissä.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja, opintovapaalla 1.9.2022 - 31.12.2023

Merja on seurakunnan nuorisotyönohjaaja, joka opettaa Raamattua, rukoilee ja puuhailee koululaisten ja nuorten kanssa.  Merjan löytää varmimmin perjantai-iltaisin nuortenillasta tai riparitapaamisista.

 

Vuoden erikoistapahtumia ovat kymppisynttärit  ja retket Tubeconiin ja MNF:ään.