Uutislistaukseen

positiivinen kotikoronatestitulos Leirillä oli mukana koronakotitestejä varmuuden vuoksi.

Vesilahden seurakunnan talviripari koki yllätyskäänteen leirin loppusuoralla

4.3.2022 21.13

Vesilahden seurakunta järjesti perinteisen talvirippikoulun Sappeessa. Rippikouluporukkaan kuului 17 rippikoululaista, viisi isosta ja neljä leirinvetäjää. Leiri yöpyi kolmessa Honkasappeen mökissä. Ruokailut ja opetukset hoidettiin Huipulla, Sappeen matkailukeskuksen tiloissa. Leiri sujui vauhdikkaasti yhdessäoppien, lasketellen ja  pulkkaillen. Koronaan varauduttiin käyttämällä kasvomaskeja muita kuin omaa ryhmää kohdattaessa, käsihygieniaa korostamalla ja huolehtimalla siitä, että jokainen saapuu leirille vain terveenä. 

Hyvistä ennakkovalmisteluista ja leirin käytännöistä huolimatta leirin viidentenä päivänä leirillä testattiin ensimmäinen positiivinen koronan kotitestitulos  ja ensimmäinen leiriläinen haettiin leiriltä kotiin. Samana päivinä testattiin kotitestein myös kaikki muut saman mökin ja saman raamisryhmän nuoret, jotka eivät tienneet aiemmin sairastaneensa koronaa. Seuraavana aamuna useampi leirillä oleva heräsi flunssanoireisena ja päivän mittaan heitä tuli edelleen lisää. Leirillä tehtiin lisää kotitestejä. Leirin tilanteissa konsultoitiin kirkkoherra Harri Henttistä ja Vesilahden kunnan tartuntatautilääkäri Jaakko Piirojärveä. 

Lopulta päädyttiin siihen, että terveysturvallisuuden vuoksi leiri keskeytettiin tänään perjantaina 4.3.20022 yhtä leirivuorokautta suunniteltua aiemmin. Asiasta konsultoitiin myös nuorten vanhempia. Nuorten kanssa järjestettiin lyhyt info- ja keskustelutilaisuus päätöksen julkistamisen yhteydessä. Rippikoululaisille luvattiin järjestää viikonloppuleiri myöhemmin keväällä, jossa saatetaan rippikoulu loppuun. Konfirmaatiopäivä sunnuntai 29.5.2022 säilyy ennallaan.

Leirivetäjät kiittävät leiriporukkaa ja kotijoukkoja joustavuudesta ja ymmärryksestä muuttuneissa olosuhteissa.