Uutislistaukseen

Naistenpiiri ”Vesilahden Viisaat Naiset”

Karoliina ja Kaisa seisovat Vesilahden pappilan pihassa

”Vesilahden Viisaat Naiset” -naistenpiirin vetäjät Karoliina Koskikunnas (vas.) ja Kaisa Karjalainen (oik.)

 

MISTÄ ON KYSYMYS?  

Naistenpiirin tarkoitus on tuoda naiset yhteen ja rohkaista puhumaan haastavistakin tunteista ja kokemuksista. Monilla meistä on taipumus yrittää pärjätä yksin esimerkiksi äitiyden herättämien tunteiden kanssa. Myös työ- ja muu arkielämä haastavat kiireellään ja moni kokee olevansa stressaantunut. Saatamme kärsiä kroonisista uupumusoireista ja voimattomuudesta tai elämästämme saattaa puuttua ihmisiä kenelle puhua. Naistenpiirin tavoite on luoda turvallinen ympäristö, jossa voimme purkaa sydäntämme, tulla nähdyksi ja kuulluksi kaikkien tunteidemme kanssa ja tätä kautta keventää oloamme. Ajan myötä tämä näkyy suorittamisen, kiireen, uupumuksen ja stressin purkautumisena. 

Piirissä saamme vahvistaa yhteyttä itseemme ja toisiimme. Opimme omista tunteistamme vastuunottoa, itsensä aidon ilmaisemisen ja läsnä olevan kuuntelemisen taitoa. Opimme tunnistamaan ja puhumaan ääneen omia aitoja tuntojamme sekä kunnioittamaan toisten ainutlaatuisia näkemyksiä. Saamme tulla esiin aitona itsenämme rosojamme kaunistelematta. Lisäksi voimme oppia lisää itsestämme kuuntelemalla toistemme tarinoita.

PIIRIN PERIAATTEITA

Naistenpiiri ei ole hengellinen ryhmä, ei raamattupiiri eikä terapiaryhmä. Se on tarkoitettu yli 18-vuotiaille naisille. Jos sinulla on sylivauva, hänet voit halutessasi ottaa mukaan, mutta ei isompia lapsia, koska erillistä lastenhoitoa ei ole.

Piirissä kaikilla on mahdollisuus tulla tasapuolisesti kuulluksi ja asiat saavat nousta sydämestä asti. Piirissä kiertää puheenvuoro, jolloin jokainen saa vuorollaan ilmaista itseään ilman odotuksia ja vaatimuksia. Tai vaikka olla vain ihan hiljaa. Muut kuuntelevat kommentoimatta. Alussa ja lopussa vietämme ohjatun rentoutumishetken. Tarjolla on myös pientä purtavaa. Piiri on maksuton ja kaikille naisille avoin. Toiminta on poliittisesti, uskonnollisesti ja ideologisesti sitoutumatonta. 

Piirissä vallitsee luottamuksellinen, hyväksyvä ja kannustava ilmapiiri. Tule juuri sellaisena kuin olet. Sekä piirinvetäjät että osallistujat sitoutuvat vaitioloon piirissä puhutuista ja kuulluista asioista.

PIIRIVETÄJÄT

Piirin kutsuvat koolle Karoliina Koskikunnas ja Kaisa Karjalainen. Karoliina on meditaatio-ohjaaja sekä Naiseuden Voima piirinvetäjä ja bloggaaja. Sydäntä lähellä ovat mm. henkinen kasvu ja hyvinvointi, äitiys, naiseus, ihmissuhteet, luova ilmaisu, itsetuntemus ja tunnetyöskentely. 

Kaisa on juuri valmistumassa henkiseksi valmentajaksi Hima Happinessin vuoden mittaisesta koulutuksesta. Koulutukseen on kuulunut lähes sata tuntia yksilö- ja ryhmävalmennuksia. Tärkeinä arvoina ovat tasapaino, ilo ja luovuus. Itsetuntemusmatkaa on takana reilut kolme vuotta, joiden aikana syvempi yhteys itseen on löytynyt.

MISSÄ JA MILLOIN? 

Piiri kokoontuu Vesilahden Pappilassa (Pappilantie 1) aina parittomien viikkojen tiistaina klo 17.30-20. Ensimmäinen kokoontumiskerta on 22.6.2021. 

ILMOITTAUDU MUKAAN 

Ilmoittaudu piiriin mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteisiin tiina.hiltunen@evl.fi ja harri.henttinen@evl.fi (Huom. kumpaankin osoitteeseen). Laita viestiin etu- ja sukunimesi ja puhelinnumerosi (Huom! Ei muita henkilötietoja) ja info, että haluat osallistua kokoontumiseen ja kokoontumiskerran päivämärä. Ilmoittautua voi yhteen piiriin kerrallaan ja ilmoittautumisaikaa on aina piiripäivän klo 12 saakka. Piiriin voimme ottaa kerrallaan max. 8 henkilöä. 

KUKA ON TERVETULLUT PIIRIIN? 

Sinä, joka olet nainen ja olet halukas avaamaan sydäntäsi ja voimaantumaan! 

Saadaksesi lisätietoa piiritoiminnasta 

Saadaksesi lisätietoa piiritoiminnasta, liity "Vesilahden Viisaat Naiset" facebook ryhmään.

Ryhmä löytyy tämän linkin takaa:

https://m.facebook.com/groups/454689725120245/?ref=group_browse

tai ota yhteyttä Karoliinaan karoliinakoskikunnas@gmail.com .   

Osallistuaksesi mukaan et tarvitse aikaisempaa piirikokemusta. 

Olet Sydämellisesti tervetullut ️ 

Toivottaa, Karoliina & Kaisa 

13.6.2021 20.33