Uutislistaukseen

Tärkeää asiaa meille kaikille!

Tärkeää asiaa meille kaikille!

Pappilan pihapiiriä ympäröi metsä, josta moni on iloinnut. Metsän läpi kulkevat eri ikäiset ihmiset.

Valitettavasti olemme havainneet ikävän ilmiön, josta meille seurakuntaan on välitetty myös palautetta. Pappilaa ympäröivässä metsässä, Peiponpellon päiväkodin takana kulkevan hiekkatien läheisyydessä, on suurehko kivi, jonka tuntumassa erityisesti nuoriso on viettänyt aikaa tämän kevään aikana.

Metsää on kiven läheisyydestä myös ikävästi roskattu. Sinne on päätynyt mm. yksi rikkinäinen polkupyörä, puutavaraa, lasinsiruja sekä lasten leikkiteline. Erityisen huolestuttavana seurakunnassa pidämme kuitenkin sitä, että on havaittu sekä jälkien että seurakunnan saaman palautteen perusteella, että paikkaa on käytetty tupakointipaikkana ja siellä on poltettu ainakin yksittäisiä papereita, mahdollisesti muutakin roskaa.

Maasto on tällä hetkellä erittäin kuivaa ja yksittäiset poltetut paperit, tupakantumpit tai mahdolliset nuotio-viritelmät aiheuttavat merkittävän riskin sille, että syntyy maastopalo. Mahdollinen maastopalo tuhoaisi paitsi ympäröivää luontoa ja aiheuttaisi myös merkittävää vaaraa Pappilan läheisyydessä oleville rakennuksille sekä niissä asuville ihmisille.

Pidetään yhdessä huolta toistemme turvallisuudesta ja kauniista luonnosta. Käsitellään tulta vastuullisesti ja noudatetaan metsäpalovaroitusta. Viedään myös roskat roskiin, ei levitetä niitä luontoon.

Toivomme, että kotona keskusteltaisiin tästä aiheesta ja muistutettaisiin näistä vaaroista. Tämä on meidän kaikkien ja kaikenikäisten yhteinen asia!

Terveisin  Vesilahden seurakunnan väki

24.5.2024 18.02