Seurakunnan joululehden noutopaikoista löydät lisätietoja tästä uutisesta.

Vesilahden seurakunnan pandemiaohjeet 30.11.2020

Tampereen tuomiokapituli on antanut uusia ohjeita, joilla seurakunnat osaltaan pyrkivät estämään pandemian etenemisen. Näitä ohjeita sovelletaan heti. Alle on koottu ohjeiden vaikutuksia Vesilahden seurakunnan toimintaan.

10 hengen kokoontumisrajoitus myös yleisiin kokoontumisiin

Kokoontumisrajoitus koskee sisä- ja ulkotiloja. Itsenäisyyspäivän ja joulun ajan tilaisuuksia muutetaan tämän mukaan.

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa olevaa seurakuntaa. Kirkkotilassa voi olla samanaikaisesti korkeintaan 10 ihmistä. Jumalanpalvelukset välitetään suoratoistona sähköisten viestintäkanavien kautta.

Kirkollisissa toimituksissa paikalla voi olla enintään 10 ihmistä. Hautaan siunaamisissa voi olla läsnä lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisi 10 henkilön rajan. Kirkolliset toimitukset (esim. kasteet) järjestetään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa.

Tilaisuuksien turvallisuus

Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain terveenä. Kaikissa tilanteissa noudatetaan käsien pesua, desinfiontia, 2 metrin turvavälejä ja kasvomaskin käyttöä.

Viikkotoiminnan keskeyttäminen

Seurakunnan toiminta keskeytetään tai siirretään etäkokoontumisiksi toistaiseksi. Kunnan päätös nuorisotilan sulkemisesta koskee myös seurakuntaa. Henkilörajoitukset ja tilojen sulkemiset eivät mahdollista lasten ja nuorten toimintaa, joten nyt alkaa joulutauko tai siirrytään etäkokoontumisiin.

Pääset osallistumaan striimattaviin tilaisuuksiin tästä linkistä seurakunnan youtube:ssa.

Kiristyneet rajoitukset vaikuttavat meidän kaikkien jaksamiseen. Seurakunnassa toivomme, että Vesilahdessa jaksetaan edelleen pitää huolta toinen toisista. Kirkon katolla loistava valo on merkki siitä, että rukous jatkuu ja toivo kantaa.

Kynttilät palavat hämärässä.