Koronarajoitusten muutoksia seurakunnan joulunajan tapahtumiin

Jumalanpalveluksiin voi osallistua joko läsnäollen tai etäosallistuen. Kirkossa osallistujille on penkit merkitty vihrein merkein.  Kirkossa on käytössä joka toinen penkkirivi. Jumalanpalvelukset välitetään suoratoistona sähköisten viestintäkanavien, pääasiassa seurakunnan youtube-kanavan kautta.

Viranomaismääräykset ovat tiukentuneet seuraavasti 6.12.2021 alkaen. Lisätietoja tarvittaessa:  khra Henttinen  p. 050 5210 327.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on antanut uudet koronapandemiaa koskevat rajoitukset, joilla pyritään varmistamaan terveydenhuollon kantokyky. Päätös kieltää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella kaikki yli 20 hengen sisätiloissa tapahtuvat yleisötilaisuudet 6.12.2021 - 5.1.2022. Vaihtoehtona voidaan ottaa käyttöön koronapassi 16 vuotta täyttäneille henkilöille.

Aluehallintoviraston rajoitukset eivät koske jumalanpalveluksia ja muita vastaavia tilaisuuksia seurakunnan omissa tiloissa. Koronapassin käyttöönotto näissä ei ole mahdollista. Aluehallintoviraston mukaan Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet ovat kokoontumisrajoitusten piiriin kuuluvia.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Vesilahden seurakunnassa sisätiloissa järjestettäviin yli 20 hengen jumalanpalveluksiin, kirkollisiin toimituksiin ja muuhun toimintaan voidaan ottaa enintään: kirkkoon 300 ihmistä, seurakuntatalolle 50 ihmistä ja Narvan Kyläkirkkoon 25 ihmistä. Tiloihin sijoitutaan siten, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttöä. Jumalanpalvelukset välitetään seurakunnan YouTube-kanavan kautta.

Yhteislaulutilaisuudet, konsertit ja muu toiminta

Seurakunnan sisätiloissa järjestettävässä muussa  toiminnassa osallistujamäärä rajataan 20 henkeen. Vaihtoehtona on koronapassi. Osallistujille suositellaan voimakkaasti kasvomaskin käyttämistä.

Koronapassi

Jos seurakunta on ottanut tilaisuudessa käyttöön koronapassin, tilaan ei pääse ilman todistusta. Poikkeuksena ovat alle 16-vuotiaat lapset. Koronapassi tarkastetaan kaikilta osallistujilta ovella. Koronapassi voidaan lukea sähköisellä lukijaohjelmalla tai manuaalisesti. Maskisuositus on erityisen tärkeä laulettaessa.

Yleiset hygieniavaatimukset

- käsien puhdistaminen
riittävä etäisyys
- tilojen tehostettu puhdistaminen

Muita näkökohtia

Hankalassa epidemiatilanteessa seurakunnan työntekijät saattavat joutua rajoittamaan toimitusten jälkeisiin juhliin osallistumista. Seurakunta pyrkii mahdollistamaan turvalliset kohtaamiset. Toimintaa ei suljeta enempää kuin rajoitusten vuoksi on välttämätöntä.

Pääset osallistumaan striimattaviin tilaisuuksiin tästä linkistä seurakunnan youtubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä:ssa.

Lahjoita kahvia, kaakaota, teetä, lahjakortteja seurakunnan kautta vähävaraisille, minna-diakonin yhteystiedot
Voit tuottaa joulumieltä vähävaraisille diakonian lahjoitusten kautta,