Tänä keväänä pääsiäistä voidaan viettää kodeissa, ulkona ja kotona seurakunnan videotervehdysten ja striimausten äärellä. Alla aikataulua palmusunnuntaista eteenpäin.

YouTube-video

Kuvituskuva: höyheniä puualustalla, seurakunnan logo ja otsikko: pääsiäisen pyhät verkossa.

Tule mukaan Youtuben kanavan tilaisuuksiin tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

- Liity Youtube-kanavan tilaajaksi, niin saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun seurakunnan uusi video julkaistaan tai livelähetys alkaa.

Seurakunnan facebook-sivun, josta Facebook-live lähetetään löydät tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

- käy tykkäämäässä Vesilahden seurakunnan Facebook-sivusta, niin saat ilmoituksen, kun sivulle lisätään uusi julkaisu.

Harrin tavoitat parhaiten kirkkoherranvirastosta, Pappilasta, Pappilantie 1

Olen Harri Henttinen ja Vesilahden seurakunnan kirkkoherra tai hauskemmin sanottuna ”KirkkoHarri”.

Olen pappi ja seurakunnan johtaja ja olen  työntekijöiden ja kaikkien viranhaltijoiden esimies. Olen myös kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Minun kauttani asiat menevät kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Asun kirkkoa vastapäätä Tapulinmäellä, mutta useimmiten minut löytää pappilasta, jos en ole jossakin menossa. Jos on asiaa, voit soitella tai lähettää sähköpostia tai muita viestejä. Pappilan ovikelloa voit aina soittaa, jos sisällä on valot aukioloaikojen ulkopuolellakin. Minulla on kilpikonna nimeltä Matteus. Olemme kumpikin kasvissyöjiä ja pidämme väreistä. Vesilahti on maailman paras paikka. Tervetuloa tutustumaan!

Pääsiäisajan barokkimusiikkia tenori Juho Punkerin ja Suomalaisen barokkiorkesterin esittämänä

Pe 2.4. – ma 5.4.2021

Kohti valoa - Pääsiäisajan musiikkia

Händel – Telemann – J. S. Bach

Juho Punkeri, tenori

Suomalainen barokkiorkesteri

Noin tunnin mittaisen konsertin voi katsoa ja kuunnella 2.–5.4.2021 joko allaolevasta upptuksesta tai klikata tästä linkistä uuteen ikkunaan katsottavaksiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Vesilahden seurakunta tarjoaa jäsenilleen pääsiäisenä Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) toteuttaman pääsiäisajan musiikkia sisältävän konserttitallenteen. Pääsiäinen on useimmiten freelancereina työskenteleville barokkimuusikoille vuoden tärkeimpiä ajankohtia niin ohjelmiston kuin työmahdollisuuksien kannalta. Nyt jo toisen kerran peräkkäin poikkeusolot estävät perinteisten passioiden esittämisen, mutta pääsiäiskonserttitallenne tarjoaa niin työtilaisuuden barokkimusiikin ammattilaisille kuin kuulijoille mahdollisuuden nauttia pääsiäisajan musiikista.

FiBOn Kohti valoa -nimen saaneessa pääsiäiskonsertissa tenori Juho Punkeri laulaa valittuja paloja Georg Friedrich Händelin Messias-oratoriosta ja aarian Johann Sebastian Bachin kantaatista Komm, du süße TodesstundeHändelin ja Georg Philipp Telemannin loistokas orkesterimusiikki juhlistaa pääsiäisen ilosanomaa, ja kokonaisuuden päättää Bachin Air orkesterisarjasta D-duuri.

Noin tunnin mittaisen konsertin voi katsoa ja kuunnella 2.–5.4.2021.

** ** **

Vuonna 1989 perustettu Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on ollut koko historiansa ajan monella tavalla edelläkävijä. Alun perin Kuudennen kerroksen orkesteri -nimisenä toimineella orkesterilla oli aluksi tärkeä rooli barokkiliikkeen tuomisessa Suomeen. Nykyään orkesteri tunnetaan Suomessa ja ulkomailla taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan, luovasta ohjelmistosuunnittelustaan ja ainutlaatuisista konsepteistaan, jotka houkuttelevat erilaisia yleisöjä. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia.

fibo.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustansa ja kauniin lyyrisen äänenvärinsä ansiosta Punkeri on kysytty ja arvostettu muusikko. Hän esiintyy niin suurten kirkkomusiikkiteosten solistina kuin omin konsertein useiden pianistien kanssa. Punkeri valmistui vuonna 2016 Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta. Sitä ennen hän suoritti toisen maisterintutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Punkeri voitti Helsinki Lied -kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa 2015, ja Lappeenrannan laulukilpailussa 2013 hänet palkittiin erikoispalkinnolla. Elokuussa 2017 hän oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -kilpailun finalisti Innsbruckissa Itävallassa.